Ισχυρή ανάπτυξη – Αυτοδύναμη Ελλάδα: Αυτο είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ

sxedio nd

Το πρόγραμμα της ΝΔ για μια «αυτοδύναμη Ελλάδα» παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Φοράμε τη στολή εργασίας, τα κοστούμια μπορεί να περιμένουν λίγο ακόμη» ανέφερε, ξεκινώντας την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ επιμένει σε προεκλογικό αγώνα με επίκεντρο τον προγραμματικό λόγο της. Όπως τόνισε, εδώ και καιρό η ΝΔ έχει δουλέψει το πρόγραμμά της ανά κλάδο και τομέα και έχει παρουσιάσει τις θέσεις της για όλα τα κρίσιμα θέματα. 

Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη του κόμματος, δηλώνοντας υπερήφανος για τα ψηφοδέλτια του κόμματος, τα οποία -όπως τόνισε- «γεφυρώνουν την εμπειρία με την ανανέωση».Aναφέρθηκε στα φορολογικά μέτρα της ΝΔ, όπως η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις από 28% σε 20%, αλλά και την καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής στο Δημόσιο.

Σημαντικό ζήτημα, τόνισε, ο κ. Μητσοτάκης είναι η αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού της χώρας, πράγμα το οποίο έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται στις αντιδράσεις των αγορών εν όψει της πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα.

«Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια που εμποδίζουν την υγιή επιχειρηματικότητα» υπογράμμισε.

Η φιλοδοξία της ΝΔ, συνέχισε, είναι στο τέλος της τετραετίας να έχουν δημιουργηθεί 500.000 νέες θέσεις εργασίας. 

Στόχος επίσης είναι η μείωση των φόρων για κάθε οικογένεια: σταδιακή μείωση του εισαγωγικού φόρου από το 22% στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, σταδιακή μείωση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Επίσης, σταδιακά έως το τέλος της τετραετίας θα έχουν διαμορφωθεί δύο βασικοί συντελεστές ΦΠΑ στο 11% και στο 22% με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6% για τα νησιά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε ότι η ακίνητη περιουσία θα αποκτήσει και πάλι αξία για τον πολίτη, δεσμευόμενος να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% στην διετία, εκπτώσεις για εργασίες αναβάθμισης των κτιριών, απλοποίηση της γραφειοκρατίας για τις μεταβιβάσεις των ακινήτων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στα κίνητρα που θα δώσει το κόμμα του στη στήριξη των νέων οικογενειών: επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται από την 1η Ιανουαρίου 2020, κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, μηνιαίο κουπόνι για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημόσιο παιδικό σταθμό, ενίσχυση των ολοήμερων σχολείων.

Το πρόγραμμά μας

 

 

 

Κατηγορία: