Με Νέα πρόσωπα και Νέες Ιδέες επανεκκινούμε την Αττική μας

stridborg topika nea

Άρθρο της Κατσιουγιάννη – Stridborg Μαρί, στα "Τοπικά Νέα" εφημερίδα του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου. Οι πολίτες καλούνται να σκεφτούν, να συγκρίνουν και να επιλέξουν τους ικανότερους, που θα τους εκπροσωπήσουν στον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, ήτοι στα Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια.

Τα εύλογα ερωτήματα που απευθύνονται προς όλους του υποψηφίους αυτές τις ημέρες είναι γιατί ο συνδυασμός σου; Γιατί εσύ; Με ποιο σχέδιο;

Είναι σωστά ερωτήματα και πρέπει να απαντώνται με κάθε λεπτομέρεια. Η επιλογή του συνδυασμού και της ψήφου σε κάποιο υποψήφιο, είναι επιλογή που θα συνοδεύει τους πολίτες για τα επόμενα 4 χρόνια και επομένως θα καθορίσει και την ποιότητα της ζωής τους. Είναι απόφαση ευθύνης.

 

Σε αυτά τα ερωτήματα θέλω να απαντήσω, προσπαθώντας να συνεισφέρω στο διάλογο για την επόμενη ημέρα της Αττικής, που θα καθορίσει και την καθημερινότητα των πολιτών του λεκανοπεδίου μας.

Γιατί λοιπόν κάποιος να επιλέξει το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική», με υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής τον Γιώργο Πατούλη; Η πρώτη εύκολη απάντηση είναι γιατί οι προηγούμενοι απέτυχαν, καθώς φτάσαμε σήμερα να βιώνουμε λόγω ελλιπούς πρόληψης και συντονισμού, τραγικά γεγονότα όπως αυτά της Μάνδρας και του Ματιού. Άλλη μία εύκολη απάντηση είναι…, γιατί προβλήματα όπως τα σκουπίδια και ειδικά η περιβαλλοντική βόμβα στη Φυλή έχουν υπερβεί κάθε όριο. Επιπλέον, αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι τα μεγάλα έργα πνοής που λείπουν από την Αττική ή ποιο είναι το πέπλο προστασίας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εύκολα θα αντιληφθεί πως η Αττική πρέπει να αλλάξει σελίδα.

Όμως το διακύβευμα, δεν είναι κάποιος να ψηφίσει το συνδυασμό μας γιατί οι άλλοι απέτυχαν, αλλά γιατί εμείς είμαστε αποδεδειγμένα ικανοί, γιατί έχουμε σχέδιο και γιατί κομίζουμε το νέο.

Εδώ λοιπόν, η πρώτη αναφορά γίνεται στον Γιώργο Πατούλη τον επικεφαλής του συνδυασμού μας. Ο Γιώργος Πατούλης ένας άξιος αυτοδιοικητικός και επιστήμονας, που απέδειξε στη διαδρομή του πως όλα μπορούν να αλλάξουν, αν υπάρχει πολιτική βούληση και σεβασμός στον άνθρωπο και το κοινό καλό. Η επιτυχημένη πορεία του στο Δήμο Αμαρουσίου στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στον Ιατρικό Σύλλογο και στο Σύνδεσμο Προστασίας για το Πεντελικό, είναι τα εχέγγυα για μία εξίσου επιτυχημένη πορεία και στην Περιφέρεια Αττικής.

Μετά από μήνες συστηματικής εργασίας, με τη συμμετοχή επιστημόνων και άξιων αυτοδιοικητικών παρουσιάζουμε στους πολίτες το πρόγραμμά μας που βασίζεται σε μία αρχή: Αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής με ανθρώπινο πρόσημο. Σε αυτό το πλαίσιο και ειδικά για το Βόρειο Τομέα Αθηνών, από τον Σεπτέμβριο του 2019 θα υλοποιήσουμε σχέδιο που θα στηρίζεται στην αντιπλημμυρική θωράκιση, στον αντιπυρικό σχεδιασμό, στη διευθέτηση των όμβριων υδάτων, στη ανάληψη πρωτοβουλιών για την άνθηση των τοπικών αγορών και την καταπολέμηση της ανεργίας, στην βελτίωση του οδικού δικτύου και στην υλοποίηση έργων υποδομής και πνοής που θα δίνουν επιτέλους το χαρακτήρα μίας σύγχρονης περιφέρειας.

Κυρίως όμως, μεγάλη έμφαση θα δώσουμε στην πρόληψη υγείας και στις συνθήκες υγιούς διαβίωσης. Είναι το πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής το οποίο γνωρίζω καλά και για το οποίο δεσμεύομαι ότι θα συνεισφέρω καταθέτοντας την επιστημονική μου κατάρτιση από το εξωτερικό και την Ελλάδα.

Είναι γεγονός πως τα χρόνια της κρίσης οι κοινωνικές δομές κατέρρευσαν ενώ θα έπρεπε να συμβεί το αντίθετο. Συνάνθρωποί μας βίωσαν τον ανάλγητο σχεδιασμό της Περιφέρειας που θα έπρεπε να λειτουργεί ως αρωγός των 66 Δήμων της Αττικής, από τη στιγμή που έχει τα χρηματοδοτικά εργαλεία και για υποδομές αλλά και για δράσεις που μπορούν να προστατεύουν όλους όσοι ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Η εμπειρία μου από το εξωτερικό για τη στοχευμένη και αποτελεσματική προάσπιση της Δημόσιας Υγείας αλλά και η εργασία μου στην Ελλάδα σε μεγάλες κλινικές καθώς και η επαφή μου με χιλιάδες συμπολίτες μου όλα τα χρόνια άσκησης της οδοντιατρικής, είναι τα εφόδιά μου στη μάχη για μία καλύτερη και πάνω απ’ όλα Ανθρώπινη Αττική.

Το μήνυμά μου είναι θετικό. Έχουμε το σχέδιο και την όρεξη. Έχουμε αποδείξει, όλοι οι υποψήφιοι στο συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, ο καθένας στον τομέα του, πως τα έχουμε καταφέρει. Έχουμε πετύχει στις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητές μας και τώρα καταθέτουμε την εμπειρία μας και πάνω απ όλα την αγάπη μας για τον τόπο που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

Η δική μου παρουσία σε αυτή τη μάχη για μία καλύτερη Περιφέρεια Αττικής, κομίζει το Νέο. Νέα Πρόσωπα με Νέες Ιδέες είναι το σύνθημά μου. Δεν είμαι πολιτικός. Είμαι ενεργός πολίτης που έχω αποφασίσει πως δεν πρέπει να απέχω.

Σε αυτή τη μάχη για μία καλύτερη και ασφαλέστερη Αττική δηλώνω δυναμικά παρούσα.

Κατσιουγιάννη – Stridborg Μαρί

Οδοντίατρος

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών

«Νέα Αρχή για την Αττική – Γιώργος Πατούλης»

 

 

Κατηγορία: