Μας τρομάζει, αλλά δεν μας εκπλήσσει η επίθεση Πολάκη - Τσίπρα στα ΑμεΑ

Όλοι όσοι υπηρετούμε τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας πρέπει να είμαστε 100 φορές πιο προσεκτικοί, όταν αναφερόμαστε σε συνανθρώπους μας που χαρακτηρίζονται ως ΑμεΑ ή βρίσκονται στο φάσμα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων γενικότερα.

Ως εκ τούτου η επίθεση του ιατρού και θεσμικού εκπροσώπου της κυβέρνησης κ. Πολάκη στον συμπολίτη μας κ. Κυμπουρόπουλο και η στήριξη αυτής της ενέργειας από τον πρωθυπουργό, τρομάζει.

Τρομάζει όχι μόνο γιατί η λεκτική βία καταδικάζεται σε κάθε περίπτωση, αλλά γιατί συμβαίνει εν μέσω σκληρού 3ου Μνημονίου, συμβαίνει απέναντι στην πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα και τέλος τρομάζει γιατί συμβαίνει από τον κυβερνητικό αξιωματούχο εκπρόσωπο του φορέα της Υγείας.

 

Τρομάζει αλλά δεν εκπλήσσει.

Αν δει κανείς την κατάρρευση των δομών υγείας και πρόνοιας στην Περιφέρεια Αττικής θα καταλάβει.

Αν ψάξει κανείς να βρει τα ανύπαρκτα προγράμματα του ΟΑΕΔ για επιδότηση θέσεων εργασίας για ΑμεΑ θα εκπλαγεί.

Αν αναρωτηθεί κανείς πόσα και ποια είναι τα προγράμματα για κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών ομάδων, θα μείνει με την απορία.

Να μην μιλήσουμε για τα μεγάλα έργα πνοής για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε φορείς, σε υπηρεσίες και τη ζωή γενικότερα.

Δεν εκπλησσόμαστε λοιπόν από την επίθεση του κ. Πολάκη στο σύνολο των ΑμεΑ και τη στήριξη του πρωθυπουργού, γιατί απλά είναι συνέχεια μίας πολιτικής ιδεολογίας που απαξιώνει τον άνθρωπο και τα προβλήματά του, ειδικά μέσα στην κρίση.

Τρομάζουμε όμως, γιατί αντιλαμβανόμαστε πως η αναλγησία και ο κανιβαλισμός απέναντι σε συνανθρώπους μας γίνεται όχημα πολιτικής επικοινωνίας από εκείνους που ασκούν εξουσία.

Οφείλουμε όλοι, ανεξαιρέτως πολιτικών ιδεολογιών να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ειδικότερα, όσοι υπηρετούμε το χώρο της υγείας, οφείλουμε να υψώσουμε ασπίδα προστασίας απέναντι σε φαινόμενα εκχυδαϊσμού της πολιτικοκοινωνικής ζωής του τόπου και ασύδοτης πολιτικής βίας απέναντι σε όλους όσοι υποφέρουν.

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Αττικής, ευτυχώς τον Σεπτέμβριο του 2019, τελειώνει ο ανάλγητος τρόπος που η κοινωνική μέριμνα εφαρμόζεται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Με ισχυρό τεκμηριωμένο σχέδιο και αρραγές μέτωπο υγειών κοινωνικών δυνάμεων θα απαντήσουμε στα φαινόμενα «Πολάκη».

Stridborg Κατσιουγιάννη Μαρί

Οδοντίατρος

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθήνας

«Νέα Αρχή για την Αττική – Γιώργος Πατούλης»

Κατηγορία: